Nye vognhjul funnet i Rødehavet!

Et par dager før vi startet vår tur til Egypt den 2. desember 1997, var Ron Wyatt og tre av hans nye og gamle medarbeidere og gjorde nye dykk ved overgangsstedet i Nuweiba på Sinaihalvøya. Den profesjonelle brannmannen og dykkeren Eric Lembcke, fortalte oss ivrig om da han først fikk øye på hjulene. Det var en spesiell opplevelse. 
 
En viktig observasjon han gjorde var også at hjulkapslene som satt festet til hjulene var laget av kobber. Disse spesielle kobber- boksene har man funnet overalt i Egypt, uten at forskerne har funnet ut hva de ble brukt til. De er også utstilt i en rekke museer.

De fleste av vognhjulene i Rødehavet har 8 eiker (se bildet fra Kairomuseet), men noen har også 4 og 6 eiker. Åtte-eikershjul er ikke funnet noen steder i Egypt, kun på inskripsjoner og tegninger fra det 18-dynastiet. (Da israelittene dro ut av Egypt.) 

Topografisk bilde av bunnforskjellene i Akababukten på overgangsstedet. Her er hjulene funnet.


 

Det står i 2 Mos.14:7 "Han (Farao) tok seks hundre utvalgte vogner og alle de andre vognene i Egypt. Krigsmenn var det på dem alle." 600 utvalgte vogner ble samlet inn fra hele Egypt for å sette etter Moses og israelittene. Det er svært sannsynlig at disse utvalgte vognene, var de med 8-eikers hjul og at alle disse derfor ble borte i Rødehavet. Det er ingen tvil om at 8-eikers hjul er sterkere og tåler mer i tøffe stridssituasjoner på ujevn mark, enn hjul med færre eiker. Uttrykket "utvalge vogner" er meget passende. 

Kun 6 vogner fra 18 dynasti er bevart til i dag. Fire av dem ble funnet i Tutankamons grav.

"Da satte egypterne etter dem, alle Faraos hester, hans vogner og hestfolk, og de fulgte dem til midt ut på havet. Men ved morgenvaktens tid så Herren fra ildstøtten og skystøtten ned på egypternes leir og han skapte forvirring i egypternes leir. Han slo hjulene av deres vogner, så det ble tungt for dem å komme fram, Vannet vendte tilbake og skjulte vognene og hestfolket i hele Faraos hær, som hadde fulgt etter dem ut i havet. Ikke èn mann kom fra det med livet." EHB.
 

Vognhjul, funnet og fotografert i Rødehavet

Museet i Kairo har utstilt denne vognen fra 18. dynasti, på dekorasjonen ses vognhjul med åtte og fire eiker.opp topp


Mens Vi Venter - Nr. 20 (6.årgang 1/1998)
http://welcome.to/MensViVenter