Presten som gråt

La denne sanne historien være til inspirasjon for oss alle.
Evan Sadler har mange års erfaring som gateevangelist og har gjort det mange kristne burde gjøre mere av, nemlig å dele sin tro med andre. La denne sanne historien fra hans liv, være til inspirasjon for oss alle.

En fredag ettermiddag, idet sabbatens hellige timer nærmet seg, ringte telefonen. Det var min katolske venn Jimmy som ringte. 

"Evan," sa han med trist stemme, "jeg har hatt et nervøst sammenbrudd, og er innlagt på psykiatrisk avdeling. Kan du komme og besøke meg?"
 

"Å, Jimmy, jeg kommer med engang," svarte jeg. Men før vi brøt samtalen, ba vi sammen på telefonen. Jeg ba om at Gud måtte hjelpe min venn og jeg ba også om at mitt besøk måtte brukes av Den Hellige Ånd på en slik måte, at Jimmy kunne finne fred og visshet.

Da jeg kom til sykehuset, sa Jimmy: "Evan, jeg har vært så oppskaket og rastløs i det siste. Du har fortalt meg, at min kirke, Den katolske kirke, har forandret de ti bud. Jeg gikk til våre prester, men de fortalte meg, at det er du som er frafallen."


Tror du verden blir bedratt av det som sser bra ut
eller det som ser dårlig ut?

Jeg svarte Jimmy: "De innrømmet ikke at budene hadde blitt endret, gjorde de?"

Han svarte: "Jeg skulle ønske at det var en prest her, slik at du og han kunne finne ut av disse tingene."

Jeg ba en stille bønn til Gud: "Herre, jeg ber om at du lar ting skje, som kan åpne Jimmys øyne."

Vi satt og snakket sammen en halv times tid, i det store besøksrommet, og hvem tror du plutselig kommer inn? Jo, en katolsk prest. Vi hadde samtalt om budskapet for den siste tid og om sabbaten, og jeg hadde tatt fram min bibel.

Etter at presten hadde gått runden og vekslet noen ord med de fleste, kom han og satte seg ved siden av oss.

Vi fikk vite at han var 73 år gammel og at han opprinnelig var fra Irland. Han så på oss en stund og sa: "Og hva holder dere på med, gutter?"

Jimmy svarte: "Vel, pater, vi ser i Bibelen."

"Ja," sa jeg, "vi leser i Bibelen."

Presten sa: "Det er flott. Det er troens klippe og søyle."

Jeg gjentok hans kloke ord: "Ja det er troens klippe og søyle."

Det var som om noe eller noen drev han til å spørre mer, for han fortsatte:

"Hva ellers snakker dere om?"

Jeg sa: "Vel, vi snakker om det å bli bedratt."

Han sa: "Å ja? Hvorfor snakker dere om det?"

Jeg sa: "Vel, det står i Matteus 24:37, at slik det var på Noas tid, vil det også være før Jesus kommer igjen, står det ikke det?"

Han svarte: "Det er sant, det står det."

Jeg spurte han: "Tror du verden kommer til å bli bedratt av det som ser bra ut, eller av det som ser dårlig ut?"

Han svarte: "Vel, måten du sier det på, tilsier at bedraget kommer fra det som ser bra ut."

Jeg sa: "Det er riktig. Hvor mange ble reddet fra vannflommen?"

Han svarte: "Vel, det var 4 menn og 4 kvinner."

Jeg sa: "Det er riktig. Men hva med de andre menneskene, de som omkom. Tror du de trodde at de hadde rett eller trodde de at de tok feil?"

Han svarte: "Måten du legger det fram på viser at de må ha trodd selv at de hadde rett."

Jeg sa: "Det er nok riktig. Men la oss se på den tiden da Jesus ble drept. Hvem hadde rett på den tiden?"

Han svarte: Vel, slik du sier det, må det ha vært han og ikke flertallet."

Jeg sa: "Det er riktig. Hva med den største "kirken" på den tiden?"

Han svarte: "Vel, de må jo ha tatt feil."

Jeg sa: "Betyr det at Jesus hadde rett og omtrent hele Israels religiøse ledelse tok feil?"

Han svarte: "Ja, det var nok slik."

Jeg gikk videre: "La oss nå se på det 16. århundre."

"Nei, vent nå litt," sa han. "Hvor har du tenkt deg nå?"

Presten hadde fulgt med meg hele veien, hadde han ikke? Jeg la grunnen, men jeg prøvde ikke å være morsom. Gud ønsket denne mannen i himmelen. Men dere kan være sikker på, at enhver som kommer dit, må komme på Guds premisser og ikke på sine egne.

Så han sa altså: "Hvor har du tenkt deg nå?"

"Jeg har tenkt å si, at Den katolske kirke har forandret Guds hellige ti bud."

Han sa: "Nei, nei, vi - vi gjorde ikke det, vi bare tilpasset dem."

Jeg sa: "Pavemakten har forandret dem. Jeg har alle bevisene."

Han svarte: "Vel, vi tilpasset dem litt i det fjerde århundre, men vi har ikke forandret dem."

Jeg snudde meg mot Jimmy og sa: "Jimmy, du ringte meg opp og spurte om jeg ville be for deg, slik at du kunne se sannheten og slippe å være så forrvirret. Du hadde vanskeligheter, fordi prestene fortalte deg èn ting og jeg noe annet og du visste ikke hva du skulle tro. Og her, ved Guds nåde og som svar på bønn, har en katolsk prest kommet og satt seg ned ved siden av oss, og fortalt at hans kirke aldri har forandret Guds bud, men de tilpasset dem bare i det fjerde århundre. Jimmy, er ikke dette . . ."

Jimmy så på meg, blunket og svarte; "Ja Evan, det er svar på bønn."

Jeg fortalte presten, for det var min kristne plikt: "Jeg kan fortelle deg når kirken forandret budene, hvorfor den gjorde det, fra hva og til hva de ble forandret og hva det betyr at Guds bud er endret."

Det ble stille en stund. Presten begynte å gråte og sa: "Jeg har gitt hele mitt liv til denne kirken." Jeg svarte ham: "Bror, det er på tide du gir resten av ditt liv til Jesus, for menneskelige byggverk kan aldri frelse deg."

Denne sanne beretningen er klippet fra "Landmarks," Mai 1996. EHB.


Vitnesbyrd fra prester som forlot pavekirken.

 En rekke katolske prester har den senere tid gått ut av katolisismen, fordi det har gått opp for dem, at kirkemakten de tilhørte, er en fordekt avgudsreligion. Brev vi har mottatt, viser at det også i Norge er katolikker, som har begynnt å forstå at kirken de tilhører er "skjøgen" omtalt i Åpenbaringsboken. De etterlyser klar forkynnelse fra protestanter om bibelens sannheter.

I den engelsktalende videoen "Catholicism, Crisis of Faith," står tidligere prester, jesuitt-teologer og nonner fram og ber med kjærlighet og omsorg sine tidligere kolleger vokne opp og erkjenne at pavemaktens tro og lære, kun er en blanding av hedensk filosofi og menneskers tankespinn. På denne reportasje videoen, tar de kontakt med katolske ledere og menighetsmedlemmer og utfordrer dem med hensyn til deres tro. Hvis du selv ønsker å forstå hvorfor katolsk tro ikke er bibelsk, eller har bekjente som føler seg økumenisk tiltrukket av pavekirkens mystikk og storslagenhet, kan denne 54 minutters videoen være nyttig å eie.

Vitnesbyrd fra katolikker som har sett videoen:
"Takk for den fantastiske videoen; Catholicism, Crisis of Faith. Vi er på vei til å forlate den katolske kirke og videoen ga oss mye å bearbeide. Min mann sa; "Nå faller alt på plass." Vær så snill og send oss mer materiale, vi må dele dette med våre katolske venner."

"Vi har mange katolske venner og bestemte oss for å invitere dem hjem til oss for å se videoen. Hver tirsdag kveld har vi vist filmen til små grupper av katolikker. De som har sett den, tar andre med for å se. 

Nå har 17 av dem alt forlatt pavekirken og er lykkelige kristne som ser på Jesus alene som sin Frelser. Videoen er vidunderlig dyp og enkel med menn og kvinner som med vennlighet snakker rett fra hjertet slik at innholdet leder til beslutning."

Videoen koster kr. 140,- pluss porto.

og kan bestilles gjennom MMV.

Produsent er Good News for Catholics, PO Box 595, Cupertino, CA, USA 95015-0595.

Fax: 1-408-281-7299

Organisasjonen er også på internett. adr. er http://www.whitedove.com/GoodNews/opp topp


Mens Vi Venter - Nr. 17 . 1. kvartal 1997
http://welcome.to/MensViVenter