Mens Vi Venter

  TODD BENTLEY OG LAKELANDBEVEGLESEN

På nyttårsaften, 2008, fortalte “Gud” Bob Jones at “den tredje bølge kommer.” Todd spurte Bob hva den tredje bølge var. Han fortalte at Toronto var bølge én, Pensacola var bølge to og at den tredje bølge er “Winds of Change” - bevegelsen til Gud. Denne bevegelsen vil bli en global bevegelse som reiser med tegn og under over hele verden. Den tredje bølgen er her!

En ny karismatisk vekkelse preget av merkverdige helbredelser og overnaturlige manifestasjoner startet i Lakeland, Florida, i april 2008. I spissen for denne utgytelsen av “tegn og under” står “tatoveringspastoren” Todd Bentley.  Vekkelsen har blitt kringkastet over satelitt på GOD-Channel og Internett, og således nådd hele verden rekordraskt. Det rapporteres at ilden er svært smittsom. Den spres raskt. Helbredelsene som skjer er spektakulære. Flere steder skal døde ha blitt vekket til live og utallige vitnesbyrd om helbredelse blir fortalt. Tusenvis av pastorer og vanlige  meninghetsmedlemmer fra en rekke forskjellige kirkesamfunn har oppsøkt møtene for å ta del i vekkelsesilden. Fra Norge var Oase-leder Einar Ekerhovd i Lakeland i pinsehelgen og var da en av de første som ønsket å bringe denne vekkelsen tilbake til Norge.

 
Torontobevegelsen - den første bølge  

Todd Bentley og miljøet i Lakeland oppfatter denne vekkelsen som “Den tredje bølge”. Dette begrepet er benyttet tidligere om andre vekkelser, men i denne sammenheng er forståelsen følgende.   Toronto-vekkelsen fra 1994 forstås som “Den første bølge”. Denne vekkelsen var karakterisert med ukontrollerbar latter, risting og skjelving mens man lå på gulvet og utbrudd av dyrelyder. Torontovekkelsen brøt ut da Randy Clark kom til Toronto Vinyard Airport Church etter invitasjon av pastor John Arnott i januar 1994. Randy Clark hadde vært på møte med Rodney Howard Brown  og mottok der “lattersalvelsen” som han brakte den videre til Toronto. Han hadde fått instruks fra “stemmen i hodet” til å “kommandere” menigheten til å le i Jesu navn. “La det boble opp fra magen. Latteren hørtes ut som: HA - HA - HA - HI - HI - HI.”  Rodney er også kjent for å si til forsamlingen at de ikke skal be på møtene. “Ikke be!” roper han, “dere kan be når dere kommer hjem”. Han  kaller seg selv “Hellig Ånd - Bartender” og legger gjerne hendene på pannen og magen til folk og sier: “Dobbel dose - Herre - Dobbel dose” og ber folk “gi etter for og ta imot” “ånden”.  

 Rodney Howard Brown tilhørte opprinnelig Ray McCauleys Rhema-kirke i Trosbevegelsen i Sør-Afrika og fikk selv denne latterånden over seg mange år tidligere i Sør Afrika i 1979, da han var “desperat” og ba intenst om en dypere opplevelse og nærmest truet Gud med å si å “hvis ikke du kommer til meg nå, kommer jeg til deg”.  Responsen kom imidlertid raskt: “Plutselig falt ilden fra Gud på meg. Den startet ved hodet og gikk rett ned til føttene. Hans kraft brant i kroppen og det fortsatte i tre hele dager. Ut av magen begynte det å strømme en elv av rennende vann. Jeg begynte å le ukontrollerbart og så begynte jeg å gråte og tale i tunger.”  Fra boken hans “The touch of God” leser vi videre: “Jeg var så forgiftet av Den Hellige Ånds vin, at jeg var bokstavelig talt ved siden av meg selv. Ilden fra Gud strømmet gjennom kroppen og det stoppet ikke.
Denne “ild og latter”-salvelsen tok Rodney med til USA der han ble tatt imot av størrelser innen Trosbevegelsen slik som Kenneth Copeland, Kenneth Hagin og Benny Hinn.

John Arnott fra Toronto-Vinyard-menigheten hadde opplevd Rodney Howard Brown i juni 1993 på et møte Brown holdt hos Kenneth Copeland i Forth Worth, Texas. Senere dette året hadde Rodney H. Brown møte hos “Trosbevegelsens far”, Kenneth Hagin i Tulsa. Dit reiste Randy Clark, pastor i Vineyard-menigheten i St-Louis, Missuri. Randy Clark stilte seg opp i forbønnskøen 4 ganger og ble sendt i bakken av Rodneys hånd på pannen. Randy brakte denne salvelsen tilbake til Vinyard-menigheten og John Arnott inviterte han til å holde en møteserie i Toronto-Airport-menigheten i januar 1994. Randy gav sitt såkalte vitnesbyrd og fortalte hvordan han ble sent i bakken av  Rodney, hvordan han begynte å le ukontrollert og ble “forgiftet i ånden” -  og under dette “vitnesbyrdet” brøt latteren og skjelvingene ut i Torontomenigheten. Så ble møteserien utvidet og pastorer fra hele verden kom til og brakte denne salvelsen videre. Dette oppfattes nå som “Den første bølge”. I de senere år har Toronto vært mest kjent for “intimitet med Faderen gjennom soaking” - en kontemplativ bønneform der en “svømmer” eller “marineres” i Den Hellige Ånd. Det vanlige er å ligger på gulvet, kanskje etter å ha mottatt “dobbel-dose” av åndskraft fra en av Arnottene.

Den andre bølgen              
Torontovekkelsen bredte seg raskt til England og den angelikanske “Trinity-Church”. Dit kom Steve Hill og ble bedt for av en prest der. Steve mottok “salvelsen” og brakte denne til Brownsville Assembly of God i Pensacola, Florida, der pastor John Kirkpatrick tok imot med åpne armer. Denne “Pensacolavekkelsen” oppfattes nå som “Den andre bølge”. 
John og Carol Arnott har for øvrig flere forbindelsesledd til den klassiske Trosbevegelsen. John Arnott har vært en personlig venn av Benny Hinn fra Hinn startet sin virksomhet i nettopp Toronto, Canada for nå overe 30 år siden. Carol Arnott forteller om hvordan hun ble “zappet” av Hinn og kjente en voldsom elektrisitet gjennom kroppen mens hun lå på gulvet.

Todd Bentley i Toronto   
Todd Bentley er Canadier og er pastor i Vineyard kirken i Canada. Han har talt en rekke ganger ved Toronto Airport Kristne Fellesskap hos John Arnott.  Flere klipp fra Todds taler i Toronto er gjort tilgjengelig på nettstedet Youtube.com.  Todd forteller på disse videoklippene om sine møter med engler. Ved en anledning så han en ildsøyle på plattformen, han hoppet inn i denne og ble ført oppover og oppover. Så befant han seg plutselig på et “himmelsk” operasjonsbord. Der sto 4 engler kledd i menneskeklær omkring han og han fikk inntrykk at de skulle operere ham. Han var bundet på bein og armer. Så hørte han den skarpe lyden av en beinsag. Englene sprettet han opp fra halsgropen og ned hele magen så “tarmene for ut”. Todd følte det forferdelig, men kjente ingen smerte. Så ble det fylt opp med hvite bokser inn i magen hans. Det skulle symbolisere den nye karakteren som Gud skulle legge i dem. 

I den samme talen forteller Todd hvordan han hørte “stemmen” fortelle at han skulle få et kraftig stevnemøte med ånden på hotellrommet. Todd fikk med seg Randy Clark og noen andre. De kom inn på rommet og et mektig “hellig besøkelsesrom” falt over dem. De ble alle slått i bakken og gikk inn i visjoner og transer. Todd følte ild fare gjennom han. En av de andre sto på ski i de himmelske fjell. Etter en stund kom en mektig engel med føtter av ild inn i leiligheten, og det begynte å lukte svidd. Innen 12 timer etter dette møtet med “ild-engelen” brant de to hotellrommene som lå i 1 og 2 etasjer over det aktuelle hotellrommet ned til grunnen. Todd forklarer dette med at “ild-engelen” hadde steget ned gjennom disse rommene slik at de tok fyr. Han forteller også at han var redd for å få et rykte på grunn av denne hendelsen, og det viste seg at året etter ville ingen bo i rommene over Todd.

Todd Bentley er i høy grad et produkt av Toronto-bevegelsen. Han praktiserer “soaking” og de andre “åndsgavene” fra kjent fra Toronto.  John og Carol Arnott, samt Steve Hill og John Kirkpatrick fra Pensacolavekkelsen, har vært i Lakeland og “velsignet” vekkelsen til Todd Bentley.

Todd Bentley,  seerprofeten Bob Jones og engelen Emma.

Todd har også fortalt om andre møter med engler. En av englene ble han introdusert for av Bob Jones, en av “Kansas City-profetene”. Heretter følger et utdrag av en artikkel Todd Bentley har skrevet med tittelen “Angelic Hosts”.
“La meg nå snakke om en opplevelse med engelen Emma. To ganger spurte Bob Jones meg om denne engelen som var i Kansas City i 1980. “Todd, har du noen gang sett en engel med navnet Emma?” Han spurte meg som om han forventet at denne engelen åpenbarte seg for meg også. Overrasket svarte jeg, “Bob, hvem er Emma?”  Han fortalte meg at Emma var den engelen som hjalp til å starte hele den profetiske bevegelsen i Kansas City i 1980-årene. Hun var en moderlig engel som hjalp tilmed å oppfostre de profeterende i bevegelsen.

Innen noen uker etter at Bob spurte meg om Emma var jeg på en gudstjeneste i Beulah, Nord Dakota. Midt i gudstjenesten var jeg i en samtale med Ivan og en annen person i det Emma kommer gående inn. I det jeg stirret på engelen med åpne øyne sier Herren. “Her er Emma.”  Jeg tuller ikke. Hun fløt noen centimetre over gulvet. Det var nesten som Kathryn Khylman i disse gamle videoene da hun bar en hvit kjole og så ut som hun skled over plattformen. Emma så vakker og ung, omtrent 22 år gammel, men hun var gammel på samme tid. Hun så ut til å bære visdommen, dyden og hederen fra Ordspråkene 31 i sitt liv.

Hun gled inn i rommet og strålte gnistrende lys og farger. Emma bar vesker og startet å ta gull ut av dem. Så, i det hun gikk opp og ned midtgangene i kirken, begynte hun å strø gullstøv på folk. “Gud, hva skjer?” spurte jeg. Herren svarte: “Hun frigir gullet som er både åpenbaringen og det økonomiske gjennombruddet som jeg gir til denne kirken. Jeg vil at du skal profetere at Emma viste seg under denne gudstjenesten, den samme engelen som åpenbarte seg i Kansas City, som et tegn på at jeg bifaller og slipper løs en profetisk ånd i denne menigheten.”  Du forstår, når engler kommer, kommer de alltid med en hensikt. Vi trenger faktisk å spørre Gud hva hensikten er. Innen tre uker etter den besøkelsen hadde kirken gitt meg de største ofringene som jeg noen gang hadde mottat i min tjeneste. Tusenvis av dollar! Tusenvis! Selv om hele fellesskapet bare besto av tre tusen mennesker vitnet pastoren noen uker etterpå at kirkekolekten hadde enten doblet eller tredoblet seg.

Under denne besøkelsen ble pastorkonen (det var en Assembly of God kirke) fullstendig utslått av Den Hellige Ånd, og hun begynte å løpe omkring bjeffende som en hund eller kaklende som en kylling i det en kraftig profetisk ånd kom over henne. I det denne profetiske salvelsen kom over henne begynte hun også å få telefonnummer til komplett fremmede og ringte dem opp på telefonen og profeterte over dem. Hun ville fortelle dem at Gud gav henne deres telefonnummer og at hun ville gi dem kunnskapsord. Fullstendig fremmede. Så begynte engler å vise seg i kirken.

Jeg tror Emma friga en finansiell og profetisk salvelse på det stedet. Det var den første engelen som jeg har sett i form av en kvinne. Noen engler jeg har sett så ut til å være verken mannlige eller kvinnelige. Emma derimot fremstod som en kvinne som var som en Deborah, som en mor i Zion. Da hun kom, begynte hun å veilede og åpnet opp en profetisk kilde. Folket i kirken begynte å ha transer og visjoner, og pastoren begynte å få kunnskapsord og komme inn i helbredelsestjeneste. Den menigheten opplevde også flere økonomiske gjennombrudd enn de noen gang hadde sett før.

Det var et annet møte i Atlanda hvor min kone, Shonnah, så to finansielle engler gå inn i gudstjenesten og helle olje på pastoren. Shonnah visste da at det ville komme et økonomisk gjennombrudd. Den kvelden skrev to folk sjekker til pastoren på 16000 doller og 17000 dollar, og andre skrev også sjekker til “Fresh Fire” på tusenvis av dollar, som vi brukte til misjon for nasjonene. I tillegg opplevde mange folk store økonomiske velsignelser også. Dagen etter dette englebesøket fikk en personer millioner av dollar, et gjennombrudd  han hadde ventet på i omkring 10 år. Alle disse økonomiske godene kom fordi min kone så to finansielle engler gå inn og stille seg på plattformen. Kan du tenke deg det. Vi trenger å be om at  Faderen gir oss finansielle engler som går og står på plattformene. Med assistanse fra engler, vil vi seire og overkomme krigstilstanden som holder tilbake våre finansielle gjennombrudd. Noen av dere vet ikke hvordan en kan bruke engler i forbønn som dette. Dere vet ikke engang om det er OK eller ikke.”

Er dette fra Gud eller er det Dragens store endetidsvekkelse med tegn og under?
Som en advarsel til våre lesere i en tid da kristen spiritisme florerer, fortsetter vi denne artikkelen i neste nummer av MVV, hvor vi får lære mer om Bob Jones, profeten bak Lakelandsbevegelsen, Todds demonbesettelse og teologien bak de sentrale Lakeland aktørene. (For resten av artikkelen se www.bedrag.no)

Følgende ble skrevet for ca. 100 år siden, lenge før disse underlige manifestasjonene var en virkelighet:
“Skillelinjen mellom de gudløse og dem som kaller seg kristne, er nesten ikke merkbar. Kirkemedlemmer er opptatt av de samme tingene som verdslige mennesker er opptatt av, og er parat til å gjøre felles sak med dem. Satan er fast bestemt på å gjøre dem til ett og styrke sin sak ved å samle dem alle i spiritismens leir. Ettersom mirakler ifølge katolsk tankegang er et sikkert tegn på den sanne kirke, vil de uten videre bli bedratt av disse mirakuløse krefter. Og protestantene, som har kastet fra seg sannhetens skjold, vil også bli villedet. Katolikker, protestanter og verdslige mennesker uten forskjell vil godta ytre gudsfrykt, men ikke dens kraft. De vil oppfatte denne alliansen som en storslått bevegelse som skal omvende verden og innvarsle det lenge ventede tusenårsriket. 
Gjennom spiritismen opptrer Satan som menneskehetens velgjører. Han helbreder folk for sykdom og hevder at han vil innføre et nytt og mer høyverdig religionssystem”. Fra boken “Mot Historiens Klimaks” om den siste store forførelsen før Jesus kommer igjen. (Hvis du som leser dette ønsker å motta denne boken gratis, ta kontakt med MVV redaksjonen.)

Artikkelen fortsetter i neste nr. Av MVV ( Artikkelen kan leses i full lengde på www.bedrag.no)

 


Tilbake:
opp
topp
 
Mens Vi Venter - Nr. 52 (16. årgang) 2 / 2008
Les hundrevis av artikler her:
http://www.mensviventer.no