Ut av Saudi-Arabia

For noen år tilbake fortalte Ron Wyatt om hvordan han fikk tak i de flotte bildene vi alle har fått lov å bruke fra Sinaifjellet, den kløvde steinen i Rephidim m.m, i Saudi-Arabia. Begge hans egne turer dit resulterte i beslagleggelse av alle fotografier og filmopptak. Å få dokumentert og vist fram disse funnene, var noe han så inderlig ønsket.

I åtte år ba han og ventet på en mulighet. Til slutt dro han atter en gang til Nuweiba i Egypt. I lobbyen på hotellet der (han fortalte oss aldri hvilket hotell, det var for å skjule alle spor til sine hjelpere), traff han en mann som for betaling ville dra til Saudi og få tak i både bilder og film, men det var svimlende summer han skulle ha, og da de dro tilbake til USA, ba han om mer penger. Mary Nell, Rons kone, sendte mange bønner opp til Gud om det var riktig å sende pengene. Svaret kom to ganger: Ikke send. Andre gangen kom det i form av en telefonsamtale til Ron. En person i samme stat ringte på vegne av en venn i Saudi-Arabia. Han var villig til å skaffe bildene! Faktisk hadde han dem allerede! Og Ron skulle få dem gratis! Mannen hadde vært på samme hotell som Ron få dager før, og dagen etter at Ron hadde oppholdt seg der siste gang. Med seg hadde han en film fra USA, som fortalte om funnet av Noas Ark. Mannen i resepsjonen fortalte om Ron, som hadde gitt ham et kart over stedet hvor han mente Sinaifjellet lå i Saudi-Arabia. Mannen fra Saudi-Arabia spilte filmen for mannen i resepsjonen, som kunne fortelle at mannen på filmen var den samme som hadde vært på hotellet noen dager tidligere. Ron ga et fiktivt navn på denne mannen, for at han aldri skulle bli avslørt. Navnet han ga mannen hørte arabisk ut. Bildene har vi selv fått for å spre og mer har vi ikke tenkt på denne historien.

Men så dukker det opp to vaskekte amerikanere med egen internettside og forteller at det er de som har forsynt en masse mennesker med bilder. De har arbeidet i Saudi i tolv år, og er nå kommet hjem. Og nå kan vi endelig lese deres egen historie om sitt søk etter Sinaifjellet.

Skuffet over det tradisjonelle Sinai på Sinai halvøya, siden ingen av Bibelens detaljer stemte, hadde de reist tilbake til Nuweiba, men med et lite håp om at fjellet var et annet sted. I Sharm el Sheik hadde de kommet over en bok i en bokhandel, som viste dem at Midian, hvor fjellet skulle være, var og alltid har vært på den andre siden av Akababukten, i Saudi-Arabia! Det var jo der de arbeidet! Og der sto jeepen og ventet på dem. Etter å ha fått kart av resepsjonisten på deres siste opphold i Egypt før fergen tok dem til Jordan og videre til Saudi, dro de rett til Sinaifjellet! Med seg hadde de sine to barn! Det var bønnesvar for Caldwell familien. Her kunne de fotografere og filme. På hotellet i Nuweiba, hadde de fått vite om Rons store ønske og lengsel etter å få foto og film fra Sinaifjellet. Det var derfor de tok en telefon til USA. Senere ble det mange turer til fjellet, men ikke uten dramatikk. Nå foreligger det en bok fra deres hånd.

For noen uker siden fikk jeg en mail fra Penny Caldwell, med gode råd på vår forestående reise til Saudi-Arabia høsten 2004.

Vi har tidligere mottatt en mail med innholdet fra en brevveksling mellom en av Rons største og argeste kritikere, Armault og en mann fra Norge. Her forteller Armault at han tror bildene Ron viser av ørkenen i Saudi, er fra områder i USA. Feil igjen, noe som vi etter hvert er blitt vant til. Jeg skulle virkelig ønske at Ron, mens han enda levde, fikk se alle løgnene avslørt. Men han visste hva som var sant, og hadde fred med sin Gud. Derfor kunne han si mens motstanderne gikk ham imot offentlig: Vi må be for dem. Det er en Jesuslik holdning.
Caldwells adresse: jimandpenny.com EHB.


Tilbake:
opp
topp
 
Mens Vi Venter - Nr. 37 (12. årgang) 1/2004
Les hundrevis av artikler her:
http://www.mensviventer.no