Nytt fra Noas ark funnet.


 Vi vil dele med dere noen spennende funn som bekrefter gyldigheten av Ron Wyatts oppdagelse av Noahs ark (offentlig kjent som “the Durupinar site”). 

I 1998 dro en gruppe Noahs ark-interesserte folk opp til Durupinar for å utforske stedet og de omkringliggende områdene. Blant disse var   dr. Salih Bayraktutan fra Atatürk universitet, dr. Robert Michelson fra Georgia tekniske institutt og dr. William Shea fra Biblical Reasearch Institute. Da  de inspiserte åsen bakenfor funnstedet, fant gruppen  en meget gammel krukke som kanskje har forbindelse med arken. Nå utføres det tidsdateringer på prøver tatt av objektet.

På deres inspeksjon av arkstedet fant dr. William Shea en ostrakon (et potteskår med innskripsjoner) med  en tegning av en mann som slipper løs to fugler . Den ene fuglen  returnerer med en bladkledd kvist i nebbet. På andre siden av ostrakonet var det en tegning av en mann med krone, som hamrer noe inn på en struktur. På mannens krone, skrevet med proto-sinaittisk skrift, står navnet “Noah”. Dette potteskåret ble funnet 20 meter vest for arken.

Her følger et utdrag fra dr. Sheas kommentarer: “...Jeg fant en ostrakon rett utenfor midtdelen av formasjonen, da jeg gikk nedover skråningen. Ostrakonen er ca. 10 x 10 cm, så den har en bra størrelse. Formen tyder på at den er kommet fra en mellomstor krukke, som har en kurvet form. På den ytre siden var det noen figurer innrisset og svartnet (med karbon-svart blekk?). I det øvre venstre hjørnet er det et ganske klart bilde av en fugl.  Den flyr opp til venstre. Nedenfor denne figuren er en annen fugl som også flyr  opp mot venstre. Nede i det høyre hjørnet har vi hodet til en mann. Bildet er helt klart av  en mann som slipper løs to fugler, hvilket får en til å tenke på hvordan Noah slapp løs ravnen og duen. Det ser ut som om de tre figurene er merket med alfabettype relatert til proto-sinaiittisk skrift...” 

Siden den tid har dr. Shea og dr. Michelson tatt detaljfotografier av ostrakonet ved bruk av en mikronikorlinse, som gjør slike undersøkelser mye mer nøyaktige. De har bekreftet at inskripsjonene er av Noah og relateres til historien om Noahs ark. Dette potteskåret har for ikke så lenge siden blitt vist (1.mai 2001) på programmet “History’s Mysteries” som vises på History Channel (kabel-TV) sammen med et intervju av dr. Michelson. Uheldigvis, på grunn av at hoveddelen av programmet fokuserte på en ny bok skrevet om letingen etter Noahs ark på Ararat-fjellet, ble det gitt liten tid til ostrakonet. Allikevel burde ikke viktigheten av dette funnet bli undervurdert. Det er den første gjenstanden som er blitt funnet, og som med sikkerhet bekrefter at båtformasjonen Ron Wyatt har funnet, virkelig er Noahs ark. 

I fjor, mens jeg holdt på med min egen utforskning, forteller Bill Fry, fant jeg en av de fineste biter av forsteinet tre jeg har sett. Den fant jeg ca. 3 meter fra den østre siden av formasjonen, og ca. 15 meter fra bauen. Den har en definitiv kornaktig struktur, men et tynt lag av bark på to av sidene. Det er tydeligvis en del av et større trestykke. 

På min siste tur i mai 2001 fikk jeg muligheten til å få tak i flere fine stykker av bek fra en liten åpning i siden av formasjonen. Jeg sier at det er bek fordi det minner om en tjæreaktig substans, og da en prøve av dette ble vist til Jonathan Gray, fortalte han at den var helt identisk med en prøve som dr. Allan Robertson fra Australia fant for flere år siden. Da han fikk denne prøven testet, viste det seg å være tjære. Dette funnet samstemmer med historien om at Noah dekket arken med bek. Noen av disse prøvene vil bli testet i løpet av de neste månedene. 

Fra “Anchor Stone International: Noah’s Ark Update, 1.juni 2001, av Bill Fry.

Mange besøkende på arkeologimøter i Japan.
Aaron Sen har nettopp kommet hjem fra en møteserie  i Japan, hvor han har assistert Jonathan Gray. Vanligvis kommer det ca. 50 mennesker til slike møter og har de suksess kommer det 100. I Okinawa kom det over 320 mennesker hver kveld. Andre steder de holdt møter kom det rundt 140 hver kveld. Mange fikk nye opplysninger om en Gud som virkelig  finnes og noen forteller om en oopvåkning til å starte på et nytt liv med Kristus.
Mer om dette i neste MVV.

4000 år gammel mat-tavle
I Sakkara, Egypt har man nylig funnet en 4000 år gammel tavle som beskriver hva en lege spiste i løpet av hele livet. Tavlen som er laget av alabast, vil gi vitenskapsmennene en unik innsikt i datidens matvaner og medisinske metoder. Vi venter spent på videre opplysninger om dette funnet. Sakkara var stedet hvor også Josef holdt til i  samme tidsrom. 


 
 
Tilbake:
opp
topp

 
 
 

Mens Vi Venter - Nr. 31 (9. årgang) 3/2001
Les hundrevis av artikler her:
http://www.barukmedia.com/mvv