Rapport fra siste Tyrkia tur

Fra den 24 oktober til 1 november var en liten   skandinavisk gruppe på tur til Noas Ark og de   østlige deler av Tyrkia. Det ble en opplevelsesrik tur og det er umulig å få skrevet alle inntrykk ned med ord. Fellesskapet  med troende og med Gud er fantastisk når man reiser og ber sammen. På bildet står de fleste samlet under skiltet til Nuhum Gemisi som betyr Noas Ark. Ved restene av Noas Ark fikk vi en omvisning av Jonathan Gray og også en demonstrasjon av metalldetektorsøk over båten. Med egne øyne fikk vi se de helt regelmessige utslagene av jern. På turen ned fjellsiden fikk vi oppleve en dobbel regnbue over hele himmelen! Det var et utrolig syn på samme sted vi kan anta at Noa første gang så den.
Turen gikk også til Van, som innbyggerne på stedet sier engang var Edens Hage. Ingen vet hvor dette utsagn kommer fra. På bildet kan vi se rester av festningen i Urartu (Ararat) riket. Her lå engang hovedstaden Tuspa. Vi besøkte også Harran langt nede ved den syriske grensen. Bildet viser restene etter verdens eldste universitet. Den sies å være bygget av assyrerne ca. 1500 f.Kr. Ved universitetet fikk de opplæring i matematikk, fysikk og astronomi. Lærestedet var i bruk langt inn i kristen æra og ble senere gjort om til moske da muhammedanerne inntok stedet. Men mest kjent er Harran fordi Abraham kom hit på mellomreise til Kaanan. Her ble han til hans far døde. Dette er interessant når vi tenker på at flere gamle jødiske skriv forteller at Abraham var den som lærte egypterne astronomi på den tiden han oppholdt seg i Egypt.  Underviste han også i Harran? I Harran vokste også Rebekka opp, samt Lea og Rakel. Senere ble alle Israels (Jacobs) sønner født her med unntak av Benjamin.
Reisen tok oss også innom Urfa som stadig flere forskere vender tilbake til som det virkelige Ur i Kaldea. Kristne og muhammedanere som har bodd og bor her har alltid sagt at dette var stedet for Abrahams fødsel. 
Reisegruppen fikk også være med på en søken etter Babels tårn. Om det vil vi skrive mer i et senere nummer av Mens Vi Venter.
 

Vil du være med på neste tur?

Et dansk avis har utlovd som vervepremie til deres avis en reise sammen med oss til Noas Ark m.m sammen med avisens redaktør. Denne reisen vil gå av stabelen den 13 mai 2001. Du er hjertelig velkommen til å ta del. Vi har begrensede plasser da vi ikke ønsker for stor gruppe, så meld gjerne fra tidlig. Prisen vil ligge på ca. kr.9000,- inkludert fly tur/retur, innenriksfly, hotell og transport. En dr. i geologi fra Tyrkia vil guide ved Noas Ark.
Brosjyrer vil være klar i januar. Gi oss beskjed om du vil ha tilsendt info. Adresse på side 3 i bladet.
Med hilsen Discovery Tours. 
 
 opp
topp

 
 
 
Mens Vi Venter - Nr. 29 (9 årgang 1/2001)
http://www.barukmedia.com/mvv