Et fantastisk tilbud
Les hva Gud kan gjøre med deg!


 Fantastisk, enestående, kolossalt, utrolig og spektakulært er gjerne velbrukte ord i reklameøyemed. Tillat oss i denne artikkelen. å låne disse fargerike uttrykkene når vi synliggjør et tilbud himmelens Gud møter oss fragile mennesker med.

- Er du lei av at andre stadig sier og gjør ting som irriterer deg?

- Oppleves det tungt, at noen "tråkker på deg" og snakker stygt om deg- bak din rygg?

- Blir du ergelig i møte med dumme medmennesker, som flåser, tøyser og latterliggjør det som for deg har stor betydning.

-Får du lyst til å ta igjen, når du utsettes for hån og forakt?

-Kjenner du tendensen til å hisse deg opp, slik at det "koker" inne i deg?

-Presser de sylkvasse ordene seg fram i din munn, når du kritiseres og korrigeres av andre?

- Har du god kontakt med "familietemperamentet" ditt, når du behandles urettferdig?

- "Dyrker" du såre følelser, når det pirkes i din stolthet?

-Oppleves det omtrent umulig å tilgi fullstendig, befriende og helt, når du tenker på det han, hun eller de gjorde?

-Ønsker du visse personer alt annet enn godt?Det fantastiske tilbudet fra Gud er miraklet å bli født på nytt

-Kommer bitterheten krypende, når du ser andres beundring av glatt fasade, maske, spill og rolle, når du vet hva personen det gjelder er i stand til å gjøre, si og være?

- Tar mistenksomheten over hånd, når ryktevolumet når de store høyder?

- Mottar du lett andres invitasjon, til å føle nag imot mennesker de ikke liker?

-Strykes personer lett fra din bønneliste når de behandler deg lite pent?

Vel, sier du. Skulle bare mangle.Vi er helt enig. Det er mer enn naturlig, å være så normal, at man ikke finner seg i hva som helst.

Men det er faktisk her tilbudet beskrevet med de flatterende adjektivene kommer inn.

At vi mennesker har psyke, legninger, tendenser og holdninger, som ganske automatisk gjør seg gjeldene på omtalte måte, er hevet over enhver tvil. Om dette benektes, har du neppe mange bevisste øyeblikk i ditt liv. Vår kjære Far har faktisk et tilbud, som kan forårsake en dramatisk endring på alle områdene indikert.

Og det er ikke alle disse menneskene, som forårsaker alt det vonde, han gjør noe med, selv om han selvfølgelig kan det også. Nei, det er du og jeg han tilbyr å endre. Tro meg! Løftene i Guds Ord er nesten til å miste pusten av. Du behøver aldri mer å bli hissig, fornærmet, sur, bære nag, hate, bli bitter, føle deg tråkket på, ha lyst til å baktale, være slu og mistenksom, spre insinuerende bemerkninger, ta igjen, holde tilbake tilgivelse, plages av guffent temperament eller overrumples, slik at du sier og gjør noe du angrer. Alle disse lite hyggelige trekkene, har nemlig en fellesnevner. Bibelen kaller det selvet og det fantastiske tilbudet fra Gud gjennom miraklet å bli født på ny, kan gjøre og holde dette selvet dødt og maktesløst. Vi er godt oppmerksomme på, at denne erfaring i det siste er blitt definert og omtalt svært enkelt og lettvint fra mange talerstoler og kristne blad. Men bli ikke mismodig av den grunn. Du har ennå din bibel tilgjengelig. Den kan ingen ta fra deg og derfor kan du vite hva Gud lover, vil og kan. Noen har kanskje gitt deg det inntrykk, at de dyptgripende karakterendringer  Guds tilbud inneholder, er noe du må få til selv. Ikke hør på dem, for de vet ikke hva de snakker om. Andre sier, at Guds nåde ikke er opptatt av å gjøre oss lik Jesus i karakter, han er bare der for å tilgi synd. Ikke bry deg om hva de sier heller. Nådetilbudet fra himmelens Gud, både tilgir og endrer oss, det er hva bibelen sier, og det er langt mer troverdig. Det er til og med enkelte som ønsker å selge deg ideen, at de som lengter etter denne fundamentale karakterendringen, er legalistiske og fanatiske kristne. Registrer det de sier, men ta det ikke med hjem. Vit heller, at legalister er de som i denne sammenhengen prøver å være gode kristne, uten kraften fra Gud gjennom den nye fødselen. Er og forblir du født på ny, behøver du ikke falle. l Joh.3,9. Da føler du deg ikke prektig, vellyket og god, men sterkt avhengig av Kristus. Du kan og vil falle, om du slipper hans hånd, men du er ikke forpliktet til å slippe den. Du føler deg ikke sterk heller, men blir så inderlig glad i ham og opplever deg så hjelpeløs alene. Men det fantastiske er, at du ikke behøver å falle når du fristes. Du blir så glad når du seirer der du før falt, at du får lyst til å juble å prise din Gud. Tenk at noen mener, at lengselen etter seierskraft over alle fristelser, er bevis på at du ikke er overgitt, tilgitt og har fred med Gud. Det er som å si at vann er tørt og is er varm. For Guds navns ære, som vitnesbyrd for de frelste og for ditt evige livs skyld, la Gud gjøre med deg hva han vil. Tilbudet står ennå en stund ved lag.
 opp topp